VW T3

Pri svojem kratkem opisu sem že omenil hobi, ki se je pridružil kajtanju skoraj v enakem času. Po tihem sem večkrat pogledal za oglasi starejših VW busov, ampak nisem resno razmišljal o tem. 2009 sva se z ženo začela pogovarjati o potovanju po Španiji in Portugalski, v prvotnem planu je bil najem kombija za tri tedne. Kasneje sva prišla do zaključka, da je bolj smotrno poiskati kakšen rabljen kombi in ga uporabiti za potovanje, saj so najemi relativno dragi. Kot otrok sem se s planinskim društvom na poletnih taborih prevažal z VW Caravelle. Ostala mi je v spominu po udobju, ki ga je nudila v tistem času, torej izbira modela za naju ni bila težka. Veliko informacij sem dobil tudi na slovenskem forumu, kjer se zbirajo ljubitelji kamperjev znamke VW.

Začel sem spremljati oglase in našel bus v Sevnici. Po pregledu mehanika smo začeli izdelovati notranjost, nekaj vikendov kasneje je bil bus pripravljen na trip do najboj zahodne točke Europe. Z njim sva potovala brez težav in v treh tednih prevozila kar 7000 km.

Naslednje leto sva si dopust splanirala že v februarju. O Grčiji nisva nikoli resno razmišljala, vendar so naju zvabile informacije o divjem kampiranju in iskanju samotnih kotičkov ob morju. Rezervirala sva trajekt iz Italije z možnostjo kampiranja na palubi. Celotno pot sva si zelo olajšala, saj smo pluli ponoči in spali v kamperjih.

Na potovanjih sva sčasoma spoznala pomanjkljivosti najinega prevoznega sredstva, zato sva poiskala ustrezno rešitev. Želja je bila, da bi si enkrat omislila orginal VW kamper oz. najinega opremila z orginalno Westfalia opremo. Ebay je pravi naslov za takšne podvige in po naključju sem našel celoten bus T3 Westfalia, zlicitiral in ga pripeljal v Slovenijo. Imel je nekaj tehničnih težav, ki niso omembe vredne, midva sva pa dobila kamper najine starosti. :)

Bus nama je prirasel k srcu in kot je nekoč na srečanju povedal ljubitelj VW-jevih busov:

Ko se vsedeš za volan se počutiš nekaj več. Z dvignjeno glavo se počasi pelješ po cesti in uživaš v udobni vožnji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *