Vikendi na morju

Nekaj toplih in malo manj toplih vikendov smo se odpravili do našega priljubljenega Krk-a. Oziroma je Krk priljubljen kar pri vseh, kar pričajo polno zasedeni kampi in ulice. Moram pa priznati, da smo doslej redko zašli v te konce sredi sezone in takšnega drena tukaj nismo bili vajeni. Prvi vikend je bil podaljšan s praznikom, a vseeno nismo prišli do našega cilja pred soboto. Malo zaradi vremena, malo pa tudi zaradi družine in prijateljev pri katerih smo se ustavili na poti. V soboto smo končno odrinili do kampa Slamni, ki je na seznamu najlepših malih kampov Hrvaške. V bližini je tudi jama Biserujka in veliko cest za kolesarjenje. Kamp ima le nekaj deset parcel in je bil ob našem prihodu poln do zadnjega kotička. Odpeljali smo se naprej do Šila, kjer se je pripravljalo k dežju, poleg tega je iz celine močno pihalo, kamp je pa popolnoma izpostavljen na obali. Imeli smo možnost oditi domov ali pa čez otok v Punat, kamor pridemo vsaj enkrat na leto. Izbrali smo drugo možnost , saj je tukaj kamp Pila konkretno večji in nas ni skrbela zasedenost. Vseeno je bil ob našem prihodu zelo poln, večina parcel je bila rezerviranih, a so nas vseeno nekam zrinili, ker smo ostali le eno noč.

Sonce je pregnalo slabo vreme
Sonce je pregnalo slabo vreme

Proti večeru se je zjasnilo in vsi smo pokukali iz svojih “zavetišč” na plano, nekaj sončka je pa celo malo ogrelo ozračje. Naslednje jutro je bilo sončno in dan prijetno topel. Iz kampa smo morali že v dopoldanskih urah, zato smo se odpravili do bližnje plaže, kjer smo prejšnji dan videli nekaj avtodomov.

Parkirišče za dnevno parkiranje
Parkirišče za dnevno parkiranje

Presenečeni smo ugotovili, da je na novo urejeno parkirišče primerno za prenočevanje. Vse skupaj je zaprto z ograjo, saj se na parceli pasejo ovce. Parkiraš lahko skoraj v morje, okolica je pa vsa v grmičkih in zeleni travi. Bilo nam je tako všeč, da smo se zelo kmalu spet vrnili. Pred kratkim smo izkoristili še verjetno zadnji vikend primernih temperatur. Malo smo se kopali, poležavali in bili odmaknjeni od paralelnega sveta, kjer je čas vladar in je tega vedno premalo. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *