Lovljenje zadnjih sončnih žarkov

Za zadnji vikend v septembru je naneslo, da sva ga z najmlajšo preživela sama. Ker naju tudi hladnejše noči ne odvračajo od spanja v kombiju sva se odpravila na morje. Maja letos se je odprl pri Rovinju nov kamp, ki je po slikah sodeč ponujal veliko in bil v tem času tudi cenovno sprejemljiv. Parcele v prvi vrsti in urejena plaža, sta me dokončno prepričala. Po čistem slučajo sem na dan odhoda preletel hišni red in na veliko žalost ugotovil, da v celotnem kampu živali niso dovoljene. Poiskati sem moral alternativo in se odločil za kamp Polari, ki ima urejen tudi pza. Najin petkov odhod se je močno zavlekel, tako sva prispela na parkirišče pred kampom okoli enajste ure zvečer. Tam je spalo že nekaj tujih avtodomov in tudi midva sva se parkirala ob strani in v miru zaspala. Zjutraj naju je prebudilo sonce in skupaj s Carlosom smo raziskali bližnjo okolico, med tem so se tudi zaposleni počasi pripravili na delo. Ob prihodu v recepcijo so nama takoj postregli z informacijo, da je naslednji dan njihov zaključek sezone in morava pospravit do 12h. Tokrat res nimava sreče, najin obisk morja sem želel potegnit do popoldneva, a tokrat ne bo šlo. Malo sva se sprehodila po kampu in izbrala parcelo.

Kamp Polari
Kamp Polari

Kamp je res ogromen, tokrat popolnoma prazen, ne predstavljam si pa kako mora biti natrpan poleti. Po običajnem ritualu parkiranja nekaj vrževa vase, oblečeva kopalke in odhitiva na plažo. Sonce je že dobro ogrelo ozračje, morje pa tudi primerno vzdrževalo temperaturo. Ni bilo potrebno veliko poguma, da sva odplavala v vodo.

Raziskovanje okolice
Raziskovanje okolice

Na toplem soncu se posušiva in v bližini opaziva trampolin. V sezoni plačljiv, tokrat na voljo vsem in neomejeno. Ni mi treba posebej poudarjati, da sva naslednje ure bivanja v kampu preživela na tem trampolinu. Z vmesnim odmorom za kosilo, kavico in spanje.

Sončni zahod, kamp Polari
Sončni zahod, kamp Polari

Ob mraku sva se s Carlosom sprehodila ob obali, obdelala vsa igrišča ob poti in se v trdi temi vrnila do kombija. Ponoči je na najino žalost začelo deževati in slabo vreme se je nadaljevalo tudi v nedeljo.
V mislih sva imela še obisk mesta, vendar naju je dež prepričal, da se odpeljeva naravnost proti domu. V popoldanskih urah sva kombi zapeljala v garažo, ga pokrila in pozdravila do naslednje sezone. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *