Pomlad

Koča na Slivnici
Koča na Slivnici

Uf, kje naj začnem. Ob prvih znakih sonca in pomladnih temperatur smo imeli velike plane, kako preživeti vikend zunaj. V petek nam je vse načrte na glavo obrnila bolezen, ki se je dotaknila nas vseh. Tako smo obležali doma za cel teden in bili skoraj v karanteni, ker naj bi prenašali bolezen. To se je izkazalo za skoraj resnično, saj so vsi, ki so nas obiskali lažje ali težje bolehali za podobnimi simptomi. Po tedenskem počitku smo rekli temu dovolj in se v soboto odpravili proti Kozini z namenom pohoda na Slavnik. Ta primorski hrib imamo že dolgo v mislih, a do sedaj še ni bilo sreče z njim. Tudi tokrat očitno ne, saj je pihala močna burja in kljub soncu ni bilo nič kaj prijetno. V kakšni drugi situaciji bi se mi pri tem vetru pospešeno dvigal nivo adrenalina, ko bi vozil proti Italiji, ampak tokrat smo imeli družinski izlet in smo se obrnili proti Cerknici.

Pogled v dolino
Pogled v dolino

Izbrali smo Slivnico in odločitev je bila pravilna. Začetna oblačnost se je na poti spremenila v jasno nebo, tudi tukaj je bilo malo vetra, ampak neprimerljivo z obalo, poleg tega je koča postavljena v zavetrju in je sonček odlično opravljal svojo nalogo. Razgled v dolino pa dihjemajoč. Pozno popoldan smo se polni energije vrnili domov.

Dolina
Dolina
Kamuflaža :)
Kamuflaža :)

Ker se bo naš sposojen SUP kmalu vrnil lastnici, sva ga pred vrnitvijo želela še zadnjič peljati naokoli in se primerno “posloviti”. :)

Bled
Bled

Tako smo se v nedeljo naložili v avto in odpeljali do Bleda. Vlakec okoli jezera še ni bil aktiven, zato smo se samo malo sprehodili okoli in vrgli SUP v vodo. Kljub mrzli vodi je bilo kar nekaj somišljenikov na jezeru. :) Po “naporni” vadbi smo želodčke napolnili še s slastnimi kremšnitami in se počasi odpravili domov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *