Krvavec

Sončna sobota v novembru nas je vabila v hribe, saj sva se glede na letni čas še kako dobro zavedala, da bo v Ljubljani dopoldan megla. Pred časom mi je prijatelj pripovedoval o lepem sprehodu na Krvavec iz Ambroža pod Krvavcem. Okoli devetih smo se odpeljali proti izhodišču, takoj po prvem vzponu se je pod nami odprl prelep razgled na megleno “morje”, kar je potrdilo našo pravilno odločitev. V dolini se odcepimo desno proti Ambrožu, kjer nas na koncu čaka veliko parkirišče. Od tu dalje je cesta zaprta, možnih poti je več, pravtako imamo na izbiro več destinacij. Mi smo si izbrali pot proti smučišču in obisk koče na “plaži”.

Meglena dolina

Bil je krasen dan brez oblačka, a kljub vsemu so bile temperature hribom primerne. Veter je dodatno okrepil mrzel občutek in malo naju je zaskrbelo za najmlajšo. Na koncu je uživala na hrbtu in, kot vedno, v obe smeri prespala pot. Na vrhu se nam je odprl čudovit razgled na okolišče in daljne hribe, kjer sem seveda z veseljem škljocal in poskušal ujeti vsak trenutek v objektiv.

Pogled na Julijce

Kljub vsemu nam je narava pokazala, da je v hribih spremenljivo vreme in se razmere lahko hitro spremenijo.

Zbiranje oblakov

Spustili smo se do plaže, ki je brez snega popolnoma drugačna kot v času smučarske sezone. Okrepčali smo se s palačinkami in kavo, lovili sončne žarke na našo kožo in uživali v brezvetrju. Današnji izlet je bil točno to kar smo potrebovali. Napolnjeni z energijo sonca smo se počasi vrnili proti avtu in prijetno utrujeni odpeljali domov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *